Гру 11
Реаліті-шоу «Украли блог». Серія №1
Читачі мого основного проекту вже мабуть знають, що його спробували скопіювати і розмістити в інтернеті зловмисники. Про це я писав у своїй сьогоднішній статті «Наволоч в Інтернеті клонує сайти…». Адреса блога-клона – ajuub.ru.
Відразу застерігаю тих людей, які розповсюджуватимуть інформацію про цей та інші випадки паразитування в мережі – не давайте активних посилань на блоги-клони. Тим самим ви підніматимете їх пошукові показники, допомагаючи їм розвиватися.
Пошукавши інформацію про плагіаторів в Інтернеті (всім раджу дуже зручний інструмент Domain Tools), я натрапив на ось таку інформацію:
domain: AJUUB.RU
type: CORPORATE
nserver: ns1.ajuub.ru. 87.118.116.100
nserver: ns2.ajuub.ru. 81.176.228.118
state: REGISTERED, DELEGATED
person: Private person
phone: +7 495 4245444
e-mail: yan.tkachenko@mail.ru
registrar: REGRU-REG-RIPN
created: 2008.10.30
paid-till: 2009.10.30
source: TC-RIPN
Спробувавши ж подивитися, якому хостеру належить даний діапазон IP-адрес, виявив наступне:
По першій IP-адресі:
inetnum: 87.118.96.0 - 87.118.127.255
netname: DE-KEYWEB-III
descr: Keyweb AG IP Network
country: DE
admin-c: KWAG-RIPE
tech-c: KWAG-RIPE
status: ASSIGNED PA
mnt-by: KEYWEB-MNT
source: RIPE # Filteredperson: Hostmaster Day
address: Keyweb AG
address: Neuwerkstr. 45/46
address: 99084 Erfurt
address: Germany
phone: +49-361-658530
abuse-mailbox: abuse(at)keyweb.de
fax-no: +49-361-6585366
nic-hdl: KWAG-RIPE
mnt-by: KEYWEB-MNT
source: RIPE # Filteredroute: 87.118.64.0/18
descr: Keyweb AG IP Network
origin: AS31103
mnt-by: KEYWEB-MNT
source: RIPE # Filtered
і по другій IP-адресі:
inetnum: 81.176.228.0 - 81.176.231.255
netname: QWARTA-NET
descr: Quarta network
descr: 121357, Moscow, u/b 22
country: RU
admin-c: SPD2-RIPE
tech-c: SPD2-RIPE
status: ASSIGNED PA
mnt-by: AS8342-MNT
source: RIPE # Filteredperson: Sergey P. Dugin
address: 121357, Moscow, u/b 22
address: Russia
remarks: phone: +7 095 772 2011
phone: +7 495 772 2011
e-mail: drug(at)qwarta.ru
nic-hdl: SPD2-RIPE
source: RIPE # Filtered
remarks: modified for Russian phone area changesroute: 81.176.0.0/15
descr: RTCOMM-RU
origin: AS8342
mnt-by: AS8342-MNT
source: RIPE # Filtered
Написав лист другому хостеру – тому що із Росії. Хоча сподіватися на відповідь звідти не дуже доводиться. Схоже на те, що хостер виявляється ідеальним «прихистком» для подібних сайтів-клонів. Втім, буду писати ще.
Хостеру із Німеччини планую написати завтра. Сподіваюся звідти на адекватний відгук.
Написав також листа реєстратору доменів Reg Ru. Компанія виявилася достатньо солідною, щоб майже миттєво дати відповідь. Правда відповідь виявилася не зовсім втішною:
Добрый день!
Вас приветствует ООО “Регистратор доменных имен РЕГ.РУ”!
ООО “Регистратор доменных имен РЕГ.РУ” является Аккредитованным регистратором
доменных имен и осуществляет свою деятельность в строгом соответствии с Правилами
регистрации и Регламентами. В соответствии с Правилами регистрации доменных имен в
домене RU все операции с доменами осуществляются на основании заявок от
Администратора домена. Если Администратором домена являетесь Вы, то Вы вправе на
основании официального письма совершать любые действия с доменом, в том числе
аннулировать регистрацию.Если Вы считаете, что информация, расположенная на домене, является незаконной,
Вам следует обратиться к хостеру, который предоставляет хостинг для данного
домена. Информацию о хостере Вы можете посмотреть, используя сервис WHOIS.Если Вы считаете, что Ваши права нарушены Администратором домена, Вам необходимо
связаться с ним для выяснения обстоятельств. Контактную информацию об
Администраторе Вы можете найти в WHOIS.
В случае, если у Вас не получится уладить Ваши претензии к Администратору домена
путем переговоров, Вы можете обратиться в суд в порядке искового производства.
Мы, в свою очередь, вправе принять меры к Администратору домена (а именно,
аннулировать регистрацию этого доменного имени) только на основании вступившего в
законную силу судебного решения.В соответствии с Правилами регистрации доменных имен в домене RU Регистратор
аннулирует регистрацию домена на основании судебного решения.“9.2. Регистратор самостоятельно прекращает право администрирования после
получения доказательств наличия вступившего в законную силу решения суда:
(1) запрещающего Администратору использовать в доменном имени обозначение, правами
на которое обладает истец;
(2) признающего администрирование домена Администратором нарушением прав истца
(если применение такого средства восстановления нарушенного права не противоречит
судебному решению)”.Рекомендую обратиться к текущему хостинг-провайдеру для прекращения работы сайта.
Ну і гаразд – сказано звертатися до хостерів – будемо звертатися до хостерів.
А ще, я звернув увагу, що мій блог далеко не єдиний приглянувся зловмисникам-клонувальникам. Вони без зайвих мук совісті скопіювали ще щонайменше два українських блоги (це принаймні ті, які мені відомі) – це Екоклуб “Зелена хвиля”, яким опікується Коля Шлапак та Блог Конспіратора, який належить Юркові Опаренку. Клони - gdeonivse.ru та konspiratorbl.ru відповідно!
Але що найдивовижніше – діапазон ІP-адрес у обох випадках однаковісінький. Що вказує на те, що орудує один зловмисник (або в гіршому випадку – одна група зловмисників). Думаю, об’єднавшись, ми зможемо покласти край цьому нахабству.
Надалі я намагатимусь висвітлювати на сторінках особистого блога своє листування з хостерами. І звісно ж – буду вдячний за підтримку від усіх, хто захоче долучитися. Якщо у когось вже є досвід виходу із таких ситуацій – буду надзвичайно вдячний за поради. А також буду вдячний, якщо ви поділитесь інформацією про те, куди ще можна написати.
Не дамо перетворити наші блоги на російськомовні клоно-сплоги!!!
Грудень 12th, 2008 at 00:27
О! А я саме збирався перевірити, чи це не один і той самий гімносплогер витворяє. До речі, якщо в твоєму випадку всі зовнішні посилання замінені на одне єдине, то в мене вони всі стоять на мене, навіть фідбернерівська підписка лишилася моя, тому я в певній мірі навіть дивіденти отримую. Як не як, зовнішні посилання :)
Щоправда я теж не збираюся попускати таку нахабність, тому приєднуюсь до тебе!
Грудень 12th, 2008 at 09:22
“Дивіденди” від людини, яка по суті виклала твій контент? З нульового сайту? Це не дивіденди - це наївна спроба паразита “підлизатися”, з надією, що ти не захочеш вв”язуватися і залишиш все, як є…
Грудень 12th, 2008 at 09:34
Буду з нетерпінням чекати на продовження епопеї - всі етапи боротьби, поразки і перемоги на кожному етапі. Мені це дуже цікаво.
Чула про випадок, коли зробили копію величезного українського ресурса, присвяченого Карпатам - теж запустили перекладач і вивісили клон.
Якщо в менших масштабах - той самий ресур, три російськомовних фотозвіти в мене, в мого друга взяв україномовні і переклав через переклачач. А потім ще й дізналася, що той сайт має клон в зоні .ру
Грудень 12th, 2008 at 12:58
Нещодавно з поцупили декілька статей, крадій україномовний
Грудень 12th, 2008 at 13:02
Привіт, Ярославе!
Бачу, що в Інтернеті багато охочиш чуже красти.
Виявила вчора, що з сайту “ГУЧНІ ІМЕНА” викрали 4 статті і цілком забули вказати, звідки брали. Вказали джерела з яких брали ГУЧНІ ІМЕНА. А думаю, якщо зайнятись пошуком, то зловмисників багато. Є навіть сайт чистий Інтернет. Алу мабуть щось треба інше створювати, аби не давати волю паразитам.
Грудень 12th, 2008 at 15:14
traceroute to ns1.ajuub.ru (87.118.116.100), 64 hops max, 40 byte packets
1 192.168.0.1 (192.168.0.1) 1.790 ms 0.546 ms 0.968 ms
2 deeding-treasure.volia.net (93.74.252.1) 9.942 ms 9.567 ms 8.973 ms
3 v76.g2-14.opal.volia.net (82.144.195.11) 10.988 ms 8.580 ms 7.998 ms
4 v114.TenGig3-2.diamond.volia.net (82.144.193.204) 15.053 ms 9.435 ms 12.009 ms
5 r9-ae5-89-Fra-Anct.DE.DataBone.net (217.28.250.61) 48.345 ms 46.726 ms 47.314 ms
6 * * *
7 megatron.mirahost.ru (87.118.116.100) 50.279 ms 47.712 ms 47.343 ms
Грудень 16th, 2008 at 17:41
Вчора попав через гугл на російський клон нашого сайту (hiploceen.ru),а наш сайт budnet.com.ua, обуренню немає меж, навіть нічого не змінювали!!!, визначив що домен надано mirahost.ru, як зробити шоб цей домен знищили??? Треба знайти і знищити гадів!
Грудень 16th, 2008 at 17:50
2Dima:
пиши у сапорт хостера, а також “васлію соколову”, який значиться у контактах домена
Грудень 16th, 2008 at 17:56
Dima, прочитайте другу мою статтю на цю тему: там детально описано, як було вирішено цю проблему. Взагалі мірахост виявився доволі адекватним хостером. Просто напишіть їм, і сайт зловмисника з дуже високою ймовірністю буде видалено!
Грудень 16th, 2008 at 20:12
Перед тим, як писати на сапорт мірахоста - гляньте на сорці клона - може той лох десь свій трекінг код залишив. Скажімо в аккаунті гугль аналітикс. Бан від пошукової системи - набагато крутіше, чим просто видалення сайту
Грудень 16th, 2008 at 21:24
Дякую за поради, будем приймати міри!
Жовтень 8th, 2009 at 17:32
Я знайшов на свій україномовний блог аж дві російськомовні пародії.
velcra.ru
raichel2006
Навіть розгубився! Розкажіть детальніше, як точно дізнатися хостерів цих сайтів, щоб звернутися до них з проханням видалити ті сайти? Дякую за допомогу.
Жовтень 9th, 2009 at 10:45
Ось стаття, в якій все детально розписано:
Жовтень 9th, 2009 at 11:24
Розлінився Ярослав…
Замість допомогти - дає посилання…
Welcome to club 8)
Жовтень 9th, 2009 at 11:26
Хм, я думав посилання на детальний опис рішення проблеми = допомога. Ні?
Жовтень 9th, 2009 at 12:33
синонім такого рішення я вже озвучив…
8)